Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


En stærk træningskultur er alfa og omega for landsholdssvømmer


10-11-2020 10:14:09:
Af: Klaus Bach Christensen

Rasmus Nickelsen er faldet godt til i Helsingør Svømmeklub, hvor han oplever stor opbakning.


Afstanden er større end tidligere mellem svømmerne på bassinkanten i Helsingør Svømmeklub, hvor træningen for førsteholdet så småt skal til at starte. Den coronasikrede afstand ændrer dog ikke på, at landsholdssvømmer Rasmus Nickelsen er omgivet af mange af sine bedste venner.

 

- Jeg elsker at træne, og jeg elsker endnu mere at træne med andre, som jeg kan godt lide og er i konkurrence med. Som for eksempel Frederik Møller og Nicklas Östman samt nogle af de andre drenge, jeg konkurrerer med heroppe. Det kan godt give lidt konkurrence til træning, men det er bare gode venskaber og en træningskultur, som er superfed at være en del af, siger Rasmus Nickelsen.

 

Den 17-årige svømmer skiftede i sommers til Helsingør Svømmeklub fra Herlev Svømning, hvor han i løbet af 2019 viste sig flot frem. Det resulterede blandt andet i to medaljer ved European Youth Olympic Festival (EYOF) og tre individuelle danske juniorrekorder. I godt og vel tre måneder har han været en del af Helsingør Svømmeklub, og klubskiftet har overrasket ham positivt.

 

- Jeg er faldet supergodt til. Personerne heroppe af virkelig søde. Alle er villige til at sørge for, at os svømmere, der kommer langt væk fra, får de bedst mulige rammer for at kunne være glade og trives. Klubbens ledelse vil os det bedste, og det har hurtigt fået mig til at føle mig tilpas, siger Rasmus Nickelsen og uddyber:

 

- Jeg snakkede med en del på holdet inden skiftet, så jeg er kommet på hold med endnu flere af mine rigtige gode venner. Der er også kommet nogle ældre på holdet, som stadig går på Falkonergårdens Gymnasium, hvor jeg også går i skole, så det er skønt, at vi kan køre sammen mellem træning og gymnasium.

 

 

For et års tid siden var den unge landsholdssvømmer ved at forberede sig til EM Kortbane i Glasgow, hvor han i sin debut ved et internationalt mesterskab blandt andet formåede at svømme sig til en EM-semifinaleplads på 50m butterfly og dansk rekord på 4x50m holdmedley.


Her et år efter er fokus i første omgang rettet mod coronaudgaven af DM, mens det helt store sæsonmål lader vente på sig.

 

- Det er nemt at stå her og sige, at jeg nok skal svømme hurtigt til DM, men jeg føler, at jeg står rigtig godt, og jeg glæder mig til at se, hvad jeg kan. Vi havde en træningslejr i Ikast, hvor vi virkelig svømmede godt til, og jeg har på det sidste svømmet nogle hurtige tider, fortæller Rasmus Nickelsen inden han færdiggør:

 

- Mit helt store mål er at kvalificere mig til OL. Så det er det eneste fokus, som jeg sådan set har lige nu. Jeg træner derudaf, og så satser jeg på, at det hele snart bliver bedre.

 

Se hvordan det gik Rasmus Nickelsen ved EM Kortbane i Glasgow her.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Slås du med motivationen?

Det er ingen hemmelighed. Coronavirussens udbredelse og hærgen har haft stor indvirkning på svømmesporten. I sidste uge meddelte Dansk Svømmeunion til stor glæde, at både DM-K og DMJ-K afholdes i december. Rasmus Nickelsen fortæller her, hvordan han har tacklet den lange og usikre tid.

 

- Der er lys for enden af tunnelen, og det hele skal nok blive godt igen. Jeg har fokuseret på min træning og prøvet at fokusere på nogle steder, hvor jeg normalt ikke har tid til at fokusere. Jeg har prioriteret min familie, hygget mig med vennerne og brugt mere tid på skolen. Jeg håber, det kan give jer blod på tanden igen – det har jeg i hvert fald fået – og så skal vi bare ud at svømme hurtigt, som er det, vi er her for.
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.