Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
Oktober
2020
Svømning - Svømmetider
Klubmesterskab, Nakskov

Nakskov Idrætscenter, svømmehal

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Flere end 40 trænere har deltaget i online sparringssessions om sportsfysiologi


16-04-2020 15:00:31:
Af: Klaus Bach Christensen

Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion fortsætter med at afholde online sessions for klubtrænere. Seneste skud på stammen har været teori og praksis om sportsfysiologi.


Den ufrivillige svømmepause bruger flere af landets svømmetrænere på at dygtiggøre sig. Inden påskeferien afholdt fysisk træner i Dansk Svømmeunion Nicolaj Poulsen online forløb om styrke- og landtræning. Klik her for at læse mere.

 

Forløbet var en så stor succes, at Dansk Svømmeunion så et potentiale for også at afholde en online session om sportsfysiologi. Dette har sportsfysiolog i Dansk Svømmeunion Lars Johansen været en del af, og indtil nu har han haft mere end 40 trænere igennem.

 

Lars Johansen i gang med at laktatteste NTC-svømmere under en NTC-træning i Bellahøj i 2019.

Foto: Mads Bjørn Hansen 

 

- Jeg fortalte om den fysiologiske baggrund for det træningskoncept, som vi arbejder med på NTC. Her har jeg været med til at definere en række fysiologiske principper, der er omkring træningen, så mit indspark til forløbet var meget teoretisk, siger Lars Johansen og uddyber:

 

- Efterfølgende har jeg modtaget en del opfølgningsspørgsmål fra deltagerne, som har haft mulighed for at reflektere over teorien og knytte den til deres egen praksis. Det har været vildt givende at kunne dele ud af min viden og mærke, at landets klubtrænere har haft interesse for den viden.

 

En af de klubtrænere, som har deltaget i det online forløb om sportsfysiologi, er 1. holdstræner i GSC - Gladsaxe Svøm Sofie Seheim. I en tid, hvor der er vendt op og ned på dagligdagen i svømmeklubben, fandt hun det interessant at komme tættere på hverdagen i NTC.

 

- Det var meget interessant at høre om, hvordan de angriber træningen på NTC – både i forhold til teori og praksis. Jeg blev bekræftet i, at vi allerede gør mange ting rigtige, men jeg blev også inspireret af nye initiativer såsom pulsmåling under træning, siger Sofie Seheim og fortsætter:

 

- Vi har været væk fra bassinkanten i nogle uger, så det var også rart at møde de andre trænere igen og høre om, hvordan de arbejder med sportsfysiologi i deres klubmiljøer.

 

Svømmerne fra Gladsaxe på træningslejr i oktober 2019.

Foto: GSC – Gladsaxe Svøm.

 

I GSC - Gladsaxe Svøm fortsætter de nu hjemmetræningen individuelt og sammen online. På svømmeklubbens Facebookside kan man se flere videoer af, hvordan det fungerer – klik her.
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

08-10-2020 10:44:41

Følelsesladede landsholdssvømmere siger pænt farvel til rygcrawleren på Instagram.

 
07-10-2020 12:23:17

Landsholdssvømmer Mie Ø. Nielsen fra Aalborg Svømmeklub indstiller karrieren og hænger konkurrencedragten på knagen.

 
02-10-2020 14:37:10

Coronavirus påvirker fortsat dansk svømmesport.

 
30-09-2020 12:11:28

Ifølge stævneleder skal svømmere holdes i ilden, hvis der fortsat skal være konkurrencesvømning efter COVID-19.

 
25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.