Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Dansk Svømmeunion med målsætning om flere danskere på top 300 verdensrangsliste


27-10-2017 17:10:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Med et mål om flere danske svømmere på FINA’s top 300 verdensrangliste ønsker Dansk Svømmeunion at opbygge større bredde af svømmere med potentiale for internationalt seniorniveau. 


I Dansk Svømmeunions sportslige og strategiske handleplan, der skal fungere som pejlemærke frem mod 2024 i dansk svømmesport, er en række ambitioner og mål formuleret. Her står blandt andet talentfulde klubmiljøer, international high performance, viden, innovation og kompetence samt mangfoldighed i svømmekonkurrencer som pejlemærker i fremtiden, og særligt ét område inden for disse målsætninger har fanget SvømmeSports interesse.

Inden for målsætningen international high performance finder vi nemlig et ønske om, at der løbende skal monitoreres status på antal danske svømmere indplaceret i top 300 på FINA's officielle verdensrangliste og arbejde for, at dette område forbedres.

Der er derfor en forhåbning om, at flere af de danske svømmere kan placere sig blandt verdens 300 bedste svømmere, og årsagen herfor har SvømmeSport bedt sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, om at uddybe lidt. Han fortæller først og fremmest, at denne opgørelse er til for at kunne følge den internationale sportslige udvikling, som de danske svømmere gennemgår og sikre, at de gode resultater til stadighed vil opnås.

 

- Opgørelsen er en af vores centrale målsætninger for dansk svømmesport for perioden 2017-2020 i vores strategi og handleplan ”Fra stolte resultater til nye fælles ambitioner”.

Monitoreringen af langbaneresultater i top 300 er et værktøj til at følge den internationale sportslige udvikling af dansk svømmesport for at nuancere og synliggøre den udvikling, der bredt set finder sted, og som er grundlaget for, at der også kan vindes medaljer ved VM og OL om 2, 4 eller 8 år. Og så er det et redskab, der kan benyttes til at evaluere den samlede mængde af indsatser, som iværksættes, lokalt såvel som nationalt.    

 

- For at nå nogle af de ambitioner, der er defineret i strategi og handleplanen, er dansk svømmesport nødt til at opbygge en større bredde af svømmere med potentiale for internationalt seniorniveau. Opgørelsen af svømmere i top 300 – og andelen heraf der er i top 200 og top 100 – er således samtidig en målestok på netop vores internationale seniorniveau og potentialet herfor inden for de kommende år, uddyber sportschefen.

 

På den måde måles de danske svømmeres resultater direkte op mod den verden, de skal konkurrere med, og der gives et tydeligt billede af, hvor de placerer sig.
Sigtet med dette mål er derfor at sørge for, at flere svømmere kan opnå et højt internationalt niveau, hvilket også i fremtiden kan sikre flere svømmere til de store mesterskaber.

 

- De internationale data siger, at prognosen for kvalifikation af for eksempel en 4x100 fri holdkap til OL kræver mindst to svømmere i top 100 i 100 fri og to i top 150. På samme vis siger prognosen for en holdkap-medalje ved OL i 2020, at det forudsætter to svømmere i top 8 og to svømmere i top 25. Holdkap-resultater på dette niveau handler derfor om, at vi har en vis bredde på internationalt seniorniveau – ikke om at være den bedste i Danmark.

  

 

På grafen overfor kan man se, at antallet af danske svømmere på top 300 verdensranglisten gennem de seneste år er steget, og det er noget, som Lars Green Bach er ganske positiv over.

 

- Jeg synes, det er meget positivt, at de danske træningsmiljøer har formået at løfte andele af danske svømmere i top 300 på verdensranglisten siden 2015. Det giver alle i dansk svømmesport et godt afsæt for en fortsat udvikling af verdensklasseatleter. Det er klart, at de næste skridt op ad ranglisten ikke bliver lettere. Men jeg synes, at træningsmiljøerne kan ranke ryggen og har fået et godt afsæt for at kaste sig ud i udfordringerne med at stile mod yderligere fremgang, fortæller han og afslutter om forventningerne til den kommende udvikling:

 

- Jeg håber naturligvis, at den positive udvikling vil fortsætte, så dansk svømmesport over tid kan fastholde sit høje internationale sportslige niveau. Og det er jeg egentlig ret fortrøstningsfuld omkring, for jeg ved, at der er mange svømmere, trænere og ledere i dansk svømmesport, som aktivt og kompetent arbejder herfor.

 

 Mange tak til Lars Green Bach for interviewet.

 

Du kan læse mere om Dansk Svømmeunions strategi og handlingsplan her.




Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.