Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Dansk Svømmeunion med målsætning om flere danskere på top 300 verdensrangsliste


27-10-2017 17:10:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Med et mål om flere danske svømmere på FINA’s top 300 verdensrangliste ønsker Dansk Svømmeunion at opbygge større bredde af svømmere med potentiale for internationalt seniorniveau. 


I Dansk Svømmeunions sportslige og strategiske handleplan, der skal fungere som pejlemærke frem mod 2024 i dansk svømmesport, er en række ambitioner og mål formuleret. Her står blandt andet talentfulde klubmiljøer, international high performance, viden, innovation og kompetence samt mangfoldighed i svømmekonkurrencer som pejlemærker i fremtiden, og særligt ét område inden for disse målsætninger har fanget SvømmeSports interesse.

Inden for målsætningen international high performance finder vi nemlig et ønske om, at der løbende skal monitoreres status på antal danske svømmere indplaceret i top 300 på FINA's officielle verdensrangliste og arbejde for, at dette område forbedres.

Der er derfor en forhåbning om, at flere af de danske svømmere kan placere sig blandt verdens 300 bedste svømmere, og årsagen herfor har SvømmeSport bedt sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, om at uddybe lidt. Han fortæller først og fremmest, at denne opgørelse er til for at kunne følge den internationale sportslige udvikling, som de danske svømmere gennemgår og sikre, at de gode resultater til stadighed vil opnås.

 

- Opgørelsen er en af vores centrale målsætninger for dansk svømmesport for perioden 2017-2020 i vores strategi og handleplan ”Fra stolte resultater til nye fælles ambitioner”.

Monitoreringen af langbaneresultater i top 300 er et værktøj til at følge den internationale sportslige udvikling af dansk svømmesport for at nuancere og synliggøre den udvikling, der bredt set finder sted, og som er grundlaget for, at der også kan vindes medaljer ved VM og OL om 2, 4 eller 8 år. Og så er det et redskab, der kan benyttes til at evaluere den samlede mængde af indsatser, som iværksættes, lokalt såvel som nationalt.    

 

- For at nå nogle af de ambitioner, der er defineret i strategi og handleplanen, er dansk svømmesport nødt til at opbygge en større bredde af svømmere med potentiale for internationalt seniorniveau. Opgørelsen af svømmere i top 300 – og andelen heraf der er i top 200 og top 100 – er således samtidig en målestok på netop vores internationale seniorniveau og potentialet herfor inden for de kommende år, uddyber sportschefen.

 

På den måde måles de danske svømmeres resultater direkte op mod den verden, de skal konkurrere med, og der gives et tydeligt billede af, hvor de placerer sig.
Sigtet med dette mål er derfor at sørge for, at flere svømmere kan opnå et højt internationalt niveau, hvilket også i fremtiden kan sikre flere svømmere til de store mesterskaber.

 

- De internationale data siger, at prognosen for kvalifikation af for eksempel en 4x100 fri holdkap til OL kræver mindst to svømmere i top 100 i 100 fri og to i top 150. På samme vis siger prognosen for en holdkap-medalje ved OL i 2020, at det forudsætter to svømmere i top 8 og to svømmere i top 25. Holdkap-resultater på dette niveau handler derfor om, at vi har en vis bredde på internationalt seniorniveau – ikke om at være den bedste i Danmark.

  

 

På grafen overfor kan man se, at antallet af danske svømmere på top 300 verdensranglisten gennem de seneste år er steget, og det er noget, som Lars Green Bach er ganske positiv over.

 

- Jeg synes, det er meget positivt, at de danske træningsmiljøer har formået at løfte andele af danske svømmere i top 300 på verdensranglisten siden 2015. Det giver alle i dansk svømmesport et godt afsæt for en fortsat udvikling af verdensklasseatleter. Det er klart, at de næste skridt op ad ranglisten ikke bliver lettere. Men jeg synes, at træningsmiljøerne kan ranke ryggen og har fået et godt afsæt for at kaste sig ud i udfordringerne med at stile mod yderligere fremgang, fortæller han og afslutter om forventningerne til den kommende udvikling:

 

- Jeg håber naturligvis, at den positive udvikling vil fortsætte, så dansk svømmesport over tid kan fastholde sit høje internationale sportslige niveau. Og det er jeg egentlig ret fortrøstningsfuld omkring, for jeg ved, at der er mange svømmere, trænere og ledere i dansk svømmesport, som aktivt og kompetent arbejder herfor.

 

 Mange tak til Lars Green Bach for interviewet.

 

Du kan læse mere om Dansk Svømmeunions strategi og handlingsplan her.
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.