Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Østdanske Mesterskaber rykker til Nakskov


21-09-2017 12:20:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Træner i startfællesskabet LF-swim, Bo Røse Christiansen, ser frem til weekendens Øst Kortbane for juniorer og seniorer, der afvikles i Nakskov. Her fortæller han lidt om forventningerne til stævnet.


I weekenden afvikles Østdanske Mesterskaber for juniorer og seniorer, hvor Nakskov Svømmeklub er vært, og i den forbindelse har SvømmeSport fået fat i Bo Røse Christiansen til en lille snak om stævnet. Bo er træner i startfællesskabet LF-Swim, hvilket betyder, at han er fuldtidsansat i Svømmeklubben Syd og samtidig er ansvarlig træner for Nakskovs Svømmeklubs førstehold.

Han ser frem til stævnet på hjemmebane og glæder sig over, at et større mesterskab som dette rykker til Lolland.

 

- Vi er glade over at kunne få et så relativt stort stævne til Lolland Falster. Dette betyder rigtig meget for svømningen på Lolland Falster, idet der kommer fokus på sporten, og man har mulighed for at komme og se vores bedste svømmere konkurrere med nogle af landets absolut bedste svømmere. Dette synliggør sporten i lokalområdet, fortæller Bo og fortsætter:

 

- Vi er glade for, at så mange frivillige i lokalområdet stiller deres hjælp til rådighed, således det kan lade sig gøre at få stablet tingene på plads. Ligeledes betyder det også rigtig meget for os og vores svømmere, at de en gang imellem kan få fornemmelsen af at konkurrere på hjemmebanen, og at det ikke altid er os, som har transporten ind til hovedstaden. Dette har også i den grad betydning for klubberne, Nakskov Svømmeklub og Svømmeklubben Syd samt forældre økonomisk, at vi ikke skal finde overnatning til vores svømmere på vandrehjem eller skole, som vi jo normalt altid skal ved stævner.

 

- Klubben vil naturligvis forsøge at skabe så gode rammer som muligt for, at alle kan præstere og få mulighed at få en succesrig weekend. Dette gælder for så vidt afviklingen af stævnet samt forplejningen af svømmere, trænere, holdledere og officials, uddyber han.

 

Samtidig glæder Bo sig til at se, hvor niveauet ligger for de 15 svømmere, som LF-Swim (Nakskov Svømmeklub og Svømmeklubben Syd red.) stiller til start med.

 

- For mange er det jo sæsonens første rigtige styrkeprøve, hvor man også får et billede af, hvor ens konkurrenter befinder sig. Det er ligeledes spændende at se, hvor niveauet ligger henne, her hvor stævnet ligger godt en måned tidligere end normalt.

 

Afsluttende fortæller Bo, hvad der er at se frem til for de 15 svømmere, der ikke blot er på hjemmebane, men også har noget helt konkret at gå efter:

 

- Der er en del på spil for vores svømmere. Dette gælder blandt andet det endelige DM-H-hold i starten af oktober samt yderligere kvalifikationer til DMJ-K og DM-K, som for LF-Swim er klar hovedprioritering i efterårssæsonen.

 

SvømmeSport takker Bo for hans kommentarer og ser frem til at følge de mange svømmere ved weekendens stævne.

 

Her på siden vil vi følge finaleresultaterne alle tre dage fra den 22. til og med den 24. september både ved Vest og Øst Junior/Senior kortbane, så husk at følge med.

 

Du kan læse mere om de to mesterskaber her:

Øst

Vest
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.