Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
November
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Østdanske Mesterskaber rykker til Nakskov


21-09-2017 12:20:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Træner i startfællesskabet LF-swim, Bo Røse Christiansen, ser frem til weekendens Øst Kortbane for juniorer og seniorer, der afvikles i Nakskov. Her fortæller han lidt om forventningerne til stævnet.


I weekenden afvikles Østdanske Mesterskaber for juniorer og seniorer, hvor Nakskov Svømmeklub er vært, og i den forbindelse har SvømmeSport fået fat i Bo Røse Christiansen til en lille snak om stævnet. Bo er træner i startfællesskabet LF-Swim, hvilket betyder, at han er fuldtidsansat i Svømmeklubben Syd og samtidig er ansvarlig træner for Nakskovs Svømmeklubs førstehold.

Han ser frem til stævnet på hjemmebane og glæder sig over, at et større mesterskab som dette rykker til Lolland.

 

- Vi er glade over at kunne få et så relativt stort stævne til Lolland Falster. Dette betyder rigtig meget for svømningen på Lolland Falster, idet der kommer fokus på sporten, og man har mulighed for at komme og se vores bedste svømmere konkurrere med nogle af landets absolut bedste svømmere. Dette synliggør sporten i lokalområdet, fortæller Bo og fortsætter:

 

- Vi er glade for, at så mange frivillige i lokalområdet stiller deres hjælp til rådighed, således det kan lade sig gøre at få stablet tingene på plads. Ligeledes betyder det også rigtig meget for os og vores svømmere, at de en gang imellem kan få fornemmelsen af at konkurrere på hjemmebanen, og at det ikke altid er os, som har transporten ind til hovedstaden. Dette har også i den grad betydning for klubberne, Nakskov Svømmeklub og Svømmeklubben Syd samt forældre økonomisk, at vi ikke skal finde overnatning til vores svømmere på vandrehjem eller skole, som vi jo normalt altid skal ved stævner.

 

- Klubben vil naturligvis forsøge at skabe så gode rammer som muligt for, at alle kan præstere og få mulighed at få en succesrig weekend. Dette gælder for så vidt afviklingen af stævnet samt forplejningen af svømmere, trænere, holdledere og officials, uddyber han.

 

Samtidig glæder Bo sig til at se, hvor niveauet ligger for de 15 svømmere, som LF-Swim (Nakskov Svømmeklub og Svømmeklubben Syd red.) stiller til start med.

 

- For mange er det jo sæsonens første rigtige styrkeprøve, hvor man også får et billede af, hvor ens konkurrenter befinder sig. Det er ligeledes spændende at se, hvor niveauet ligger henne, her hvor stævnet ligger godt en måned tidligere end normalt.

 

Afsluttende fortæller Bo, hvad der er at se frem til for de 15 svømmere, der ikke blot er på hjemmebane, men også har noget helt konkret at gå efter:

 

- Der er en del på spil for vores svømmere. Dette gælder blandt andet det endelige DM-H-hold i starten af oktober samt yderligere kvalifikationer til DMJ-K og DM-K, som for LF-Swim er klar hovedprioritering i efterårssæsonen.

 

SvømmeSport takker Bo for hans kommentarer og ser frem til at følge de mange svømmere ved weekendens stævne.

 

Her på siden vil vi følge finaleresultaterne alle tre dage fra den 22. til og med den 24. september både ved Vest og Øst Junior/Senior kortbane, så husk at følge med.

 

Du kan læse mere om de to mesterskaber her:

Øst

Vest
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

15-11-2019 19:40:00

Dansk Svømmeunion kan i dag præsentere det træner- og lederteam, som skal understøtte de 23 udtagne danske svømmere ved EM på kortbane i Glasgow til december.

 
15-11-2019 09:30:00

Vinderen bliver afsløret ved den årlige sportsgalla ’Sport 2019’ i Jyske Bank BOXEN i Herning den 4. januar. 

 
10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.