Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mathilde Huss-Hansen: Vi ses i svømmehallen..


19-02-2015 22:00:00:
Af: Mette F. Pedersen

Mathilde Huss-Hansen (Hovedstadens Svømmeklub) har valgt at indstille sin svømmekarriere, men vil forsætte med at komme i svømmehallen.


Mathilde Huss-Hansen (Hovedstandens Svømmeklub) har vundet flere medajler ved DM både som junior- og seniorsvømmer.

 

I 2010 vandt Mathilde guld ved DJM i 1500 meter fri og kvalificerede sig til EJM i Finland samme år. I 2012 vandt hun guld som seniorsvømmer ved DM i 1.500 meter fri og bronze i 800 meter fri. 

 

Mathilde begyndte til svømning, da hun blot var seks år gammel. Da Mathilde fyldte ti år, begyndte hun at svømme på konkurrenceplan, og lige siden har hun dedikeret al sin tid til svømningen. 

 

Men i en alder af 20 år har Mathilde Huss-Hansen nu valgt at indstille svømmekarrieren. SvømmeSport har i den forbindelse talt med Mathilde om hendes tanker om svømningen, og hvad der skal ske i fremtiden.

 

Foto: Lars Sohl 

 

Hvorfor er du at stoppe med at svømme?

Det er gangske enkelt. Jeg har valgt at stoppe med at svømme, da jeg mangler motivation til at fortsætte.

 

Hvilken svømmeoplevelse har haft størst betydning for dig?

Jeg har haft mange rigtig gode oplevelser med svømningen, så det er svært at vælge én. Men generelt har de bedste oplevelser haft en ting til fælles. Jeg havde sat mig et mål og sigtet efter at opnå det. Intet slår følelsen af at opnå noget, som man har sat sig for - ikke engang medaljer eller landsholdsudtagelse.

 

I sommers tog du til USA for at svømme på et collegehold. Hvorfor fungerede det ikke for dig?

Jeg tog til USA for at blive udfordret og prøve noget nyt, men jeg fandt forholdsvis hurtigt ud af at det ikke var noget for mig. Det er selvfølgelig meget anderledes at svømme på et collegehold, og man kan jo ikke vide 100%, hvad man går ind til, før man står i det. 
Jeg synes generelt, at der var for mange regler i USA, og trænerne forventede meget af én (når man havde fuldt scholarship). Der var bestemte trænings-outfits til hver dag i ugen, og der var ikke rigtig tillid til at man lavede sine lektier, og derfor var der indført obligatorisk lektietid. Jeg havde det også svært med ikke at have medbestemmelse i forhold til min træning eller løb til stævner.

Så det gik egentlig bare op for mig, at jeg er for individuel til at kunne svømme for et hold hver eneste gang.

Jeg har altid kun svømmet for min egen skyld, så følelsen af at skulle leve op til en træners forventninger blev for meget. Derudover fik jeg en meget ubehagelig omgang nyrebetændelse, hvor jeg forsatte med at træne fuldtid, selvom jeg var på antibiotika i 2 uger. I dag er jeg er faktisk lidt ked af, at jeg ikke fik en bedre oplevelse, men det er jo forskelligt fra college til college – og jeg er i det mindste blevet klogere på mig selv.

 

Hvem har altid været der for dig?

Mine forældre har altid været der for mig, for de vil jo gerne have, at jeg altid er glad. Derudover har Nanna Grønbæk, som har fungeret som min træner gennem 7-8 år, også altid været der for mig – specielt ved situationer som er svære at snakke med sine forældre om. Det er jeg dybt taknemmelig for den dag i dag.

 

Hvad glæder du dig mest til ved at stoppe med at svømme?

Jeg glæder mig til at kunne prioritere andre ting, samt have mere tid til mine venner og familie. Det er samtidig rart at få tid til at tjene nogle penge.

 

Hvad skal du bruge din tid på nu?

Jeg arbejder som triathlon/master træner i HSK også læser jeg engelsk A på HF flex, da jeg måske skal bruge det til en videregående uddannelse. Jeg er ikke helt sikker på hvilken uddannelse jeg helst vil begynde på, men har kigget på flere forskellige på CBS. Derudover holder jeg mig i form ved at løbe, dyrke yoga og HIIT.

 

Ses vi i svømmehallen igen?

Selvfølgelig ses vi i svømmehallen! Jeg ved bare endnu ikke, om det bliver som træner, svømmer eller tilskuer.

 

 

SvømmeSport ønsker Mathilde held og lykke med fremtiden.
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.