Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
02-09-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
September
2019
Svømning
Øst overdommer seminar
Brøndby
18
September
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Mathilde Huss-Hansen: Vi ses i svømmehallen..


19-02-2015 22:00:00:
Af: Mette F. Pedersen

Mathilde Huss-Hansen (Hovedstadens Svømmeklub) har valgt at indstille sin svømmekarriere, men vil forsætte med at komme i svømmehallen.


Mathilde Huss-Hansen (Hovedstandens Svømmeklub) har vundet flere medajler ved DM både som junior- og seniorsvømmer.

 

I 2010 vandt Mathilde guld ved DJM i 1500 meter fri og kvalificerede sig til EJM i Finland samme år. I 2012 vandt hun guld som seniorsvømmer ved DM i 1.500 meter fri og bronze i 800 meter fri. 

 

Mathilde begyndte til svømning, da hun blot var seks år gammel. Da Mathilde fyldte ti år, begyndte hun at svømme på konkurrenceplan, og lige siden har hun dedikeret al sin tid til svømningen. 

 

Men i en alder af 20 år har Mathilde Huss-Hansen nu valgt at indstille svømmekarrieren. SvømmeSport har i den forbindelse talt med Mathilde om hendes tanker om svømningen, og hvad der skal ske i fremtiden.

 

Foto: Lars Sohl 

 

Hvorfor er du at stoppe med at svømme?

Det er gangske enkelt. Jeg har valgt at stoppe med at svømme, da jeg mangler motivation til at fortsætte.

 

Hvilken svømmeoplevelse har haft størst betydning for dig?

Jeg har haft mange rigtig gode oplevelser med svømningen, så det er svært at vælge én. Men generelt har de bedste oplevelser haft en ting til fælles. Jeg havde sat mig et mål og sigtet efter at opnå det. Intet slår følelsen af at opnå noget, som man har sat sig for - ikke engang medaljer eller landsholdsudtagelse.

 

I sommers tog du til USA for at svømme på et collegehold. Hvorfor fungerede det ikke for dig?

Jeg tog til USA for at blive udfordret og prøve noget nyt, men jeg fandt forholdsvis hurtigt ud af at det ikke var noget for mig. Det er selvfølgelig meget anderledes at svømme på et collegehold, og man kan jo ikke vide 100%, hvad man går ind til, før man står i det. 
Jeg synes generelt, at der var for mange regler i USA, og trænerne forventede meget af én (når man havde fuldt scholarship). Der var bestemte trænings-outfits til hver dag i ugen, og der var ikke rigtig tillid til at man lavede sine lektier, og derfor var der indført obligatorisk lektietid. Jeg havde det også svært med ikke at have medbestemmelse i forhold til min træning eller løb til stævner.

Så det gik egentlig bare op for mig, at jeg er for individuel til at kunne svømme for et hold hver eneste gang.

Jeg har altid kun svømmet for min egen skyld, så følelsen af at skulle leve op til en træners forventninger blev for meget. Derudover fik jeg en meget ubehagelig omgang nyrebetændelse, hvor jeg forsatte med at træne fuldtid, selvom jeg var på antibiotika i 2 uger. I dag er jeg er faktisk lidt ked af, at jeg ikke fik en bedre oplevelse, men det er jo forskelligt fra college til college – og jeg er i det mindste blevet klogere på mig selv.

 

Hvem har altid været der for dig?

Mine forældre har altid været der for mig, for de vil jo gerne have, at jeg altid er glad. Derudover har Nanna Grønbæk, som har fungeret som min træner gennem 7-8 år, også altid været der for mig – specielt ved situationer som er svære at snakke med sine forældre om. Det er jeg dybt taknemmelig for den dag i dag.

 

Hvad glæder du dig mest til ved at stoppe med at svømme?

Jeg glæder mig til at kunne prioritere andre ting, samt have mere tid til mine venner og familie. Det er samtidig rart at få tid til at tjene nogle penge.

 

Hvad skal du bruge din tid på nu?

Jeg arbejder som triathlon/master træner i HSK også læser jeg engelsk A på HF flex, da jeg måske skal bruge det til en videregående uddannelse. Jeg er ikke helt sikker på hvilken uddannelse jeg helst vil begynde på, men har kigget på flere forskellige på CBS. Derudover holder jeg mig i form ved at løbe, dyrke yoga og HIIT.

 

Ses vi i svømmehallen igen?

Selvfølgelig ses vi i svømmehallen! Jeg ved bare endnu ikke, om det bliver som træner, svømmer eller tilskuer.

 

 

SvømmeSport ønsker Mathilde held og lykke med fremtiden.
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.

 
31-08-2019 19:38:00

Mens solen skinnede smukt over København nød flere tusinde motionssvømmere en frisk svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg, da Dansk Svømmeunion afholdte eventen TrygFonden Christiansborg Rundt lørdag.

 
31-08-2019 17:15:00

Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.

 
31-08-2019 16:27:33

Hvert år bliver deltagere og tilskuere taget i hånden og guidet gennem TrygFonden Christiansborg Rundt af to stemmer, speakerne. Manden bag den ene af stemmerne er Henrik Eskildsen.