Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


27 landsholdssvømmere har fået feedback på national testseance


23-09-2020 08:23:44:
Af: Klaus Bach Christensen

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.


Endelig! Med glæde i øjnene mødte landsholdssvømmerne op til, hvad der ikke blot var sæsonens første event camp, men også den første landsholdsaktivitet siden Antwerp Diamond Speedo Race tilbage i marts. COVID-19’s hærgen har nemlig også berørt landsholdssvømmerne.

 

- Det var fedt, at der endelig kunne komme gang i nogle landsholdsaktiviteter igen efter en lang periode, hvor vi har måttet være foruden på grund af coronavirussen, siger Elisabeth Sabroe Ebbesen.

 

Den 18-årige svømmer fra Gentofte Svømmeklub har tidligere været med til diverse juniorlandsholdsaktiviteter – blandt andet EM Junior i 2019. I år er hun at finde på Udviklingslandsholdet, som er landsholdets OL 2024 trup, og hun glæder sig over at have mødt de øvrige landsholdssvømmere.

 

- På samlingen fik vi god mulighed for at ryste os sammen på tværs af de forskellige landsholdsgrupper. Vi lavede både Den store bagedyst, en sjov Kahoot! og havde generelt god mulighed for at lære nogle af dem, som man ikke har været afsted med så mange gange før, bedre at kende. Vi fik også nyttig viden med hjem fra de oplæg, der var i løbet af samlingen - både om styrketræning, dual career og sportspsykologi. Så det var en udbytterig weekend.

 

Videointerview: Alexander Aslak tester formen af til landsholdets nationale testning.

 

En af de efterhånden mere erfarne svømmere i landsholdsregi er 19-årige Oskar Lindholm fra Aarhus Swim. Ikke desto mindre var også han fuld af godt humør ovenpå event campen, der varede fra 6.-8. september.

 

- Jeg føler, at jeg lærer noget nyt, hver gang jeg er med – både af foredragene, men også af de andre svømmere. Derudover er det også lærerigt at få noget feedback fra nogle andre, end dem der står på kanten til dagligt.

 

Elisabeth Sabroe Ebbesen til venstre og Oskar Lindholm til højre.

Foto: Privatfoto.

 

Første facilitering af en national testseance i mange år

Landstræner Stefan Hansen glæder sig ligeledes over den afholdte landsholdssamling og det nationale testevent. Testningen var det første skridt på vejen mod at tegne billeder af svømmernes individuelle fysiologiske profiler, og denne sæson byder på yderligere to nationale testevents.

 

- De fysiologiske test skal løbende afdække, hvilken retning den enkelte svømmer udvikler sig i fysiologisk. Udviklingen skal sammenlignes med de mål og ambitioner, som svømmeren, træneren og vi som landshold har for deres fysiologiske udvikling. Sammen med klubtrænerne har svømmerne fået individuel feedback på deres testresultater, hvilket har ført til nogle meget livlige og spændende samtaler, fortæller Stefan Hansen.

 

Video: Se hvordan det gik, da landsholdet stod overfor Den store bagedyst.

 

Vidensdeling af landsholdsarbejdet er et vigtigt parameter for Unionens sportslige stab, da det skal være med til at skabe øget samspil mellem klubbernes træningsmiljøer og landsholdet. Derfor er det belejligt, at de individuelle feedbacksessions også har været værdifulde for svømmerne.

 

- Uddybningen af mine testresultater har givet mig det optimale ud af testen. Jeg har fået brugbar viden, som jeg sammen med min klubtræner, Kasper Linddal, kan bruge til at optimere min træning og dermed forhåbentligt se endnu bedre resultater til stævner i fremtiden, siger Elisabeth Sabro Ebbesen, der suppleres af landsholdskollegaen.

 

- Det er første gang, at jeg er blevet testet på denne måde i landsholdssammenhæng, så jeg har lært nogle nye ting omkring, hvordan sådan en test skal foregå. Samtalen med Stefan Hansen og sportsfysiolog Lars Johansen satte fokus på nogle af de områder, som jeg skal udvikle mig på, siger Oskar Lindholm.

 

Trænerinterview: 1. holdstræner i Vejle Svømmeklub Kris Wesselink fortæller om sin deltagelse.

 

Vurderet på svømmernes udbytte af samtalerne, kan svømmerne i fremtiden også se frem til flere individuelle Skype-samtaler.

 

- Det bliver selvfølgelig meget mere konkret for svømmeren og træneren, når vi laver enkelt sessions med dem. Så det er helt sikkert ikke sidste gang, at vi afsætter tid til det, siger landstræner Stefan Hansen.
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.