Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Alle skal mentalt tilbage i vandet


18-06-2020 15:37:46:
Af: Klaus Bach Christensen

Svømmesportens aktører har været væk fra bassinet længe.


Efter en lang periode væk fra basinnet er SvømmeDanmark nu så småt på vej tilbage. Coronapausen kan have haft stor indflydelse på, hvordan den enkelte vender mentalt tilbage til livet i svømmehallen. Derudover har de seneste par uger budt på ministerbesøg og en ærgerlig aflysning af Aqua Clinic.

 

Fik du ikke læst den seneste sportslige udmelding, kan den findes her.

 

Fokus på at komme mentalt #tilbageivandet

Coronavirussens lockdown har forårsaget, at svømmere, trænere og forældre har været væk fra svømmesporten længe. Det betyder at alt, måske ikke er som før, når du vender tilbage.

 

Dansk Svømmeunion har sammen med Mental Motion lavet en video til svømmeretrænere og forældre. I videoerne giver sportspsykologisk konsulent fra Mental Motion Janne R. Mortensen gode råd til, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med, at du vender tilbage i vandet.

 

Landsholdstræner Stefan Hansen og landsholdssvømmerne Signe Bro, Mathias Zander Rysgaard og Emilie Beckmann kommer også med gode råd til, hvordan du passer på dig selv og undgår eventuelle opstartsskader. Se videoen her.

 

Alle videoerne kan også ses på vores YouTube-kanal.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Ministerbesøg på det Nationale Træningscenter

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen fra Socialdemokratiet besøgte mandag den 15. juni Dansk Svømmeunions og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC), som for tiden holder til i Taastrup Svømmehal.

 

Under besøget gav Signe Bro, som er svømmernes valgte repræsentant i arbejds- og styregruppen med Team Danmark, en tak til Joy Mogensen for hendes og regeringens hjælp under COVID-19.

 

Læs mere om ministerbesøget her.

Foto: Klaus Bach Christensen

 

Årets dimittender vil blive hædret

Siden 2018 har Dansk Svømmeunion ved sommerens DM Langbane hædret de DM-svømmere, som formår at kombinere en uddannelse med svømning på højeste nationale niveau. Selvom coronavirussen har aflyst årets DM, vil Dansk Svømmeunion stadig anerkende de DM-svømmere, som afslutter en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse denne sommer.

 

Det vil blive ved først kommende lejlighed, og lige nu ligger det i kortene at blive i forbindelse med efterårets DM Kortbane 2020.

 

Se her de anerkendte og hædrede svømmere fra 2018 og 2019.

 

COVID-19 aflyser årets Aqua Clinic

Dansk Svømmeunions Aqua Clinic aflyses desværre på grund af COVID-19. Den årlige konference for trænere og ledere skulle være afholdt 4.-6. september i Korsør. Vi er dog stærkt tilbage næste år, og vi har allerede fået tilsagn fra alle oplægsholdere om, at de ønsker at bidrage i 2021.

 

Så sæt allerede nu kryds i kalenderen den 3.-5. september 2021, hvor vi afholder Aqua Clinic.

 

Om 14 dage, torsdag den 2. juli, samler Sportsafdelingen igen op på nyheder af relevant karakter. Indtil da er I velkommen til at følge med på FacebookInstagramLinkedIn og Twitter, hvor vi løbende deler nyheder af relevant karakter.
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.