Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
02-09-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
September
2019
20
September
2019
Svømning
Rema 1000 Horsens Cup
Horsens

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Overvejer du at kombinere skole og svømning i udlandet?


28-10-2017 17:14:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Kamille Auerbach-Lind har taget springet og er i øjeblikket i Australien, hvor hver dag byder på nye unikke oplevelser.


Triton Ballerup-svømmeren, Kamille Auerbach-Lind, rejste i sommers til Australien, hvor hun skal tilbringe det næste år som udvekslingsstuderende. Her bor hun hos en værtsfamilie i byen Adelaide, som er beliggende i det sydlige Australien. I byen går hun i skole og svømmer. Oftest ser man danske svømmere tage til USA for at kombinere skole og træning, men for 16-årige Kamille Auerbach-Lind faldt valget helt naturligt på Australien.

 

- Da jeg var fem år gammel, var jeg sammen med min familie i Australien. Gennem min barndom og ungdom har min familie vist mig rigtig mange billeder fra turen, og mine forældre har ivrigt fortalt om, hvor skønt landet er, og hvor søde og hjælpsomme australierne er. Derfor skulle jeg naturligvis til Australien, siger Kamille Auerbach-Lind og fortsætter.

 

- Jeg var naturligvis meget spændt på, hvordan det skulle komme til at gå, og jeg overvejede da mange gange, om det nu også var det rigtige for mig. Det er jo eksempelvis et helt år hjemmefra uden min familie, venner og klubkammerater.

 

  

Kamille Auerbach-Lind iført sin skoleuniformen fra Seaview High School, hvor hun går i skole.

Foto: Privatfoto

 

Nervøsiteten er dog for længst forsvundet, og Kamille Auerbach-Lind er i dag ovenud lykkelig for, at hun tog springet og rejste til Australien i sommers.

 

- Det har simpelthen været så nemt at falde til hernede. Min værtsfamilie er så søde og hjælper mig bogstavelig talt med alt, hvad jeg har brug for. Derudover har det også været ekstremt nemt at falde til på min skole, Seaview High School, hvor der også går en masse andre udvekslingsstuderende. Jeg var meget spændt på, hvordan jeg nu skulle lære matematik på engelsk, men lærerne på skolen er meget imødekommende og gode til at sætte sig ned med os udvekslingsstuderende, så de er sikre på, at vi har fået det hele med fra undervisningen, siger Kamille Auerbach-Lind og fortsætter.  

 

- Jeg bor således, at jeg har cirka 10 minutter til min skole og 10 minutter til svømmehallen, hvor jeg træner. Normalt er vi færdige på skolen klokken 15.00 og med den korte afstand, kan jeg som regel nå hjem og stille mine ting og tage min svømmetaske. Hvis det nogle gange kniber med at nå træningen er skolen helt indforstået med, at jeg kan få lov at gå eksempelvis et kvarter før, hvilket er lidt anderledes end med skolerne hjemme i Danmark.

 

For Kamille Auerbach-Lind skal året i Australien bruges som et slags ”friår”. I skolen har hun haft mulighed for at vælge alverdens fag, hvor hun har tænkt lidt mere kreativt og valgt nogle anderledes fag, som skal være med til at udfordre hende på nye områder.

 

- Jeg har faktisk valgt dans som et fag, og sammen med mine danse/klassekammerater har jeg faktisk også allerede været med til en dansekonkurrence for skoler. Selvom jeg bestemt ikke er nogen god danser, lykkedes det alligevel for os at komme rigtig langt i konkurrencen, siger Kamille Auerbach-Lind.

 

Skolen, Seaview High School, tilbyder mange ture for eleverne blandt andet en Outback Tour, som Kamille Auerbach-Lind har deltaget i. Her var hun ude at se kænguruer, emuer, aboriginal paintings, Ayers Rock og meget, meget mere. En oplevelse hun sent vil glemme.

Foto: Privatfoto

 

Triton Ballerup-svømmeren har svømmet, siden hun var 6 år gammel, og har svømmet konkurrencesvømningen de seneste 8 år. Realiteten er, at mange i 16 års alderen vælger at stoppe med at svømme af forskellige grunde, og Kamille Auerbach-Lind påpeger da også, at året i Australien var med tanke på at genfinde glæden ved at svømme.

 

- Jeg trængte til noget nyt. Jeg har de seneste mange år været i den samme klub, svømmet med de samme svømmere, haft de samme trænere og svømmet de samme programmer. Jeg var ærlig talt ved at køre lidt træt i det, siger Kamille Auerbach-Lind og uddyber.

 

- Men rammerne i Marion Swimming Club har virkelig givet mig motivationen tilbage. I Danmark er der oftest mandlige trænere i alle klubberne, men i min klub er der faktisk kun ansat kvindelige trænere. Jeg var meget spændt på at se, hvordan det ville fungere, men det fungerer bare rigtig, rigtig godt. Derudover er der også ansat professionelle til at varetage vores styrketræning og yogatræning, hvilket gør, at det hele bliver lidt mere seriøst.

 

Og det er nok ikke kun danske Kamille Auerbach-Lind, som er vild med setuppet i hendes australske svømmeklub. Marion Swimming Club blev for nylig hædret som en af Australiens bedste svømmeklubber på grund af klubbens gode svømmere og dygtige trænerteam, som i fællesskab har skabt flotte resultater det seneste år.

 

- Når svømmeklubben lige er blevet hædret, er det naturligvis nemt for mig at sige, at det er det helt perfekte sted for mig, men det er det virkelig! Eksempelvis tilgangen til træningen, som er meget anderledes end i Danmark, tiltaler mig i høj grad. Den er karakteriseret ved en meget større frihed, som bygger på et meget stærkt tillidsforhold mellem den enkelte svømmer og træneren. Nogle kommer eksempelvis kun og træner seks gange om ugen, mens andre kommer ni gange om ugen. Jeg selv kommer otte gange ugentlig, fordi jeg føler, det fungerer for mig, forklarer Kamille Auerbach-Lind.

 

På holdet, hvor Kamille Auerbach-Lind svømmer, er det altid muligt at vælge mellem et lang- og kortdistance program. Triton Ballerup-svømmeren forklarer, at australierne generelt er glade for lange træningspas, og at et træningspas oftest er på 7 kilometer og indeholder en masse 400 og 800 meter lange serier, samt at kortdistanceprogrammerne på ingen måde minder om programmerne som danske sprinthold svømmer. De lange træningspas har dog allerede resultatmæssigt båret frugt for den danske svømmer.

 

- Jeg var til mit første stævne for et par uger siden, hvor jeg slog min personlige rekord på 200 meter medley. Det er jeg rigtig godt tilfreds med, eftersom det var mit første stævne, og at jeg blot har været her i to måneders tid.

 

- Stævnet vil jeg dog snarere huske for den vildt store opvartning, der er for svømmerne. Australierne behandler os næsten som børn. Som svømmer bliver du først placeret i et stort rum med en masse stole, hvor du så småt skal begynde at gøre dig klar. Dernæst bliver du ført ind i et nyt rum, hvor der opvarmes. Endelig bliver du ført ud bag startskamlen og kan nu hoppe i vandet. Alle steder bliver dit navn råbt op flere gange, og der kommer personale rundt og tjekker om, man nu også er parat og tilstede.

 

Kamille Auerbach-Lind til sit første svømmestævne i Australien.

Foto: Privatfoto

 

Efter blot to måneder har Kamille Auerbach-Ling allerede fyldt rygsækken med unikke oplevelser, fået en masse nye venner og genfundet glæden ved sin svømning. Derfor overrasker det nok heller ikke mange, at Kamille Auerbach-Lind vil anbefale andre svømmere at gøre som hende.

 

- Man kan ikke være andet end super godt tilpas og glad, når man er omgivet af gode mennesker, som kun vil en det bedste. Jeg vil helt klart anbefale andre svømmere at gøre det samme, for det er virkelig en oplevelse for livet.

 

SvømmeSport takker Kamille Auerbach-Lind for interviewet.

 

Hvis du vil finde inspiration til et udvekslingsophold i Australien kan du tjekke siden www.explorius.dk eller sende en mail til Kamille Auerbach-Lind, som gerne besvarer spørgsmål på mail: kamille01@hotmail.com

 

 

Billede af de studerende som var med på samme Outback Tour som Kamille Auerbach-Lind.

Foto: Privatfoto 
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.

 
31-08-2019 19:38:00

Mens solen skinnede smukt over København nød flere tusinde motionssvømmere en frisk svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg, da Dansk Svømmeunion afholdte eventen TrygFonden Christiansborg Rundt lørdag.

 
31-08-2019 17:15:00

Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.

 
31-08-2019 16:27:33

Hvert år bliver deltagere og tilskuere taget i hånden og guidet gennem TrygFonden Christiansborg Rundt af to stemmer, speakerne. Manden bag den ene af stemmerne er Henrik Eskildsen.