Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Seniorsvømmeren der ikke stoppede..


06-02-2015 19:00:00:
Af: Mette F. Pedersen

Sabrina Wielsøe (Køge Svømmeklub) fortæller om livet som seniorsvømmer i dansk svømning på godt og ondt.


Sabrina Wielsøe (Køge Svømmeklub) er en af de ældste kvindelige seniorsvømmere som er tilbage i sporten, uden at være i landsholdregi.

 

Derfor har SvømmeSport talt med Sabrina om hendes dagligdag som seniorsvømmer, hvordan hun bevarer motivationen til at svømme og hendes syn på dansk seniorsvømning.

 

 

  

Foto: Sabrina Wielsøe

 

Sabrina begyndte til svømning i Næstved Svømmeklub, da hun var ni år gammel. I 2004 flyttede hun til Køge Svømmeklub og har svømmet der lige siden.

 

I dag er Sabrina 25 år gammel, er for længst flyttet hjemmefra og læser Molekylær Medicin på RUC (Forskning indenfor medicin og sygdomme). Hun har tidligere vundet flere medaljer ved DM som junior, og to gange vundet bronze på 200 meter rygcrawl ved DM senior i 2006 og 2010. Men det er rejserne med svømningen, som har betydet mest. 

 

Her er tænker Sabrina både på sine udlandske stævner, træningslejre og deto gange, hun har været på træningsophold i Australien og Canada. Da hun var i Austalien, deltog hun i De Australske Trials, mens hun i Canada deltog i CIS (De Canadiske Universitetsmesterskaber), hvor det blev en flot finaleplads i 200 meter butterfly. Sabarina er meget taknemlig for alle de minder, som svømningen har givet hende de seneste 16 år.

 

Nedenfor kan du læse interviewet med Sabrina Wielsøe, der stadig svømmer, fordi hun elsker det.

 

Har dit syn på træning ændret sig i takt med, at du er blevet ældre?
Ja meget. Med årene er jeg blevet mere bevidst om kvalitet frem for kvantitet. Også har jeg i samarbejde med mine trænere begyndt at bruge alternative træningsformer og lært at overføre det til min svømning.


Hvordan kan det være, at du stadig svømmer?
Jeg er den typen som elsker at træner. Det er lige så meget træningen, og ikke udelukkende stævnerne, som har gjort at jeg er fortsat. Også har jeg indset, hvor meget jeg har oplevet med svømningen, som ikke vil have været foruden.  


Eksempelvis valgte jeg at rejse til Austalien i 2012 og sidste år tog jeg et semester på University of Regina i Canada, hvor jeg samtidig havde mulighed for at svømme. Det er helt sikkert nogle af de bedste oplevelser, jeg har haft både som atlet men også som person. Hvis andre får muligheden, vil jeg til hver en tid anbefale dem at tage afsted. Man kan jo altid komme hjem, hvis det viser sig at alle odds er mod en.  


Hvad er det bedste ved at være seniorsvømmer?
Det bedste ved at være seniorsvømmer, er nok alle de oplevelser, som svømningen har givet mig hen ad vejen.

Hvad er den største udfordring ved at være seniorsvømmer?
En af de største udfordringer er nok at få hverdagen til at fungere med studie, socialt liv, hjemmelige ting og træning. Også det faktum at de fleste andre stopper tidligt, og derfor kan forekomme en stor aldersspredning på holdet, så man til tider mangler nogle jævnalderne at træne med. 


Hvorfor tror du, at fleste svømmere stopper før de fylder 25 år?
Jeg tror, det er en kombination af det danske uddannelsessystem og aldersinddelingen i dansk svømning, som får rigtig mange til at ligge badedragt og bukser på hylden i en tidlig alder. Det danske uddannelsessystem er ikke bygget op til, at man kan dyrke sport på højt plan ved siden af. Også det faktum, at man bliver senior som 16-18 årige, og pludselig står overfor et liv som seniorsvømmer samtidig med de nye udfordringer i skolen og det sociale liv som også trækker.

Hvilken form for alternativ træning dyrker du?
Jeg elsker alternativ træning og synes egentligt at traditionel styrketræning kan være dødens pølse. Jeg prøvede derfor for nogle år siden, at bruge crossfit i stedet.

I starten fungerede det virkelig godt, og jeg rykkede virkeligt mit niveau både på land og i vandet. Men efter noget tid begyndte det af forskellige årsager at have den modsatte effekt på min svømning, så jeg holdte en pause med crossfit indtil i sommers, hvor jeg besluttede mig for at der måtte kunne findes en løsning på hvordan det kunne hænge sammen med min svømning.

 

Og so fare fungerer det, jeg har svømmet virkelig godt denne sæson og aldrig været bedre til crossfit end nu. Udover det træningsmæssige og den konstante udfordring i at prøve og lærer nye ting, så har jeg også brug for at træne og have et fællesskab med folk på min egen alder, og det har jeg til Crossfit.

 


Foto: Jens Kock Photography


Hvad mener du, at klubberne kunne gøre for at bevare seniorsvømmerne?
Jeg tror, det er vigtig, at man som seniorsvømmer kommer ud og ser og prøver noget nyt. DM er selvfølgelig DM, men når man efterhånden har svømmet det en del gange, så er det rart at komme ud og prøve noget nyt ved siden. Vi (red. Køge Svømmeklub) deltog eksempelvis i Amsterdam Swim Cup i december, og har førhen være i Luxenbourg eller Berlin for at prøve noget anderledes end det man plejer. Og det tror jeg er vigtigt. Også tror jeg også, det er vigtigt at trænerne forstår, at der også er andre ting i livet som skal fungere, og der kan være flexibilitet i træningsplanlægning på den front.


Hvad er dit næste mål?
Lige nu træner jeg mod Crossfit Open, hvor man udføre en workout en gang om ugen i fem uger. Her kan de bedste kvalificeres sig til Regionals (EM i Crossfit). I år deltager jeg for at få et indblik i, hvor jeg ligger, også må vi se, hvad der sker næste år. Dertil stiller jeg også op til Danish Open i Marts.

Hvor længe forventer du, at forsætte med at svømme?
Jeg har ikke lagt nogen planer for de næste par år. Jeg tager lidt tingene, som de kommer og ser hvad der føles rigtigt. Jeg er dog ikke sikker på, jeg fra den ene dag til den anden kan stoppe fuldstændig med at svømme. Det bliver nok en glidende overgang fra svømning til crossfit på et tidpsunkt.

 

 

SvømmeSport ønsker Sabrina held og lykke med fremtiden.
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.