Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Et anderledes Danish Open og DM Junior


21-03-2019 11:03:19:
Af: Rebecca Hegelund

Når Danish Open og DM Junior løber af stablen til april, bliver det et noget anderledes stævne end de foregående år.


Danish Open og DM Junior flyttes godt nok ud af Bellahøj Svømmestadion, men det vil efter planen fortsat blive afviklet i en anden svømmehal i Storkøbenhavn. Derfor er startlisterne til stævnet også blevet offentliggjort i dag. Og her vil den kvikke læser måske bemærke, at hverken Viktor B. Bromer eller Pernille Blumes navne fremgår. Begge svømmere har nemlig døjet med skader i den senere tid og i tæt samråd med deres trænere, og efter aftale med Dansk Svømmeunions sportslige ledelse, er det blevet besluttet, de ikke deltager ved Danish Open.

 

 – Det er smadder ærgerligt, at jeg ikke kan stille op til Danish Open. Jeg er stadig i gang med min genoptræning, og samtidig haft jeg haft et mindre uheld, hvor jeg har brækket min lillefinger. Derfor vil det være for tidligt at svømme til Danish Open, og vi har derfor besluttet at give mig lidt længere tid til at gennemføre min genoptræning, fortæller Pernille Blume.

 

Danish Open er forårets store kvalifikationsstævne, hvor de danske svømmere kæmper om pladser på blandt andet landsholdet og ved sommerens mange internationale mesterskaber. For de stærkeste seniorsvømmere er det VM på langbane i Gwangju i Korea, der er hovedmålet. Selvom Viktor B. Bromer og Pernille Blume ikke når at blive fri af deres skader tids nok til, at de kan stille til start ved Danish Open, så har de alligevel kvalificeret sig til VM, idet Dansk Svømmeunions sportslige ledelse har valgt at udtage de to svømmere i henhold til kvalifikationskriteriernes bestemmelser om subjektiv udtagelse.

 

– Viktor B. Bromer og Pernille Blume bliver udtaget på baggrund af deres seneste internationale langbaneresultater. For Viktor Bromer vil det være på 200m butterfly, mens det for Pernille Blume vil være på henholdsvis 50m fri og 100m fri. Både Viktor B. Bromer og Pernille Blumes hurtigste tider i disciplinerne stammer fra EM på langbane i Glasgow 2018, og her svømmede de begge under kravtiderne til dette års VM. Det er derfor min og landstræner Stefan Hansens vurdering, at de begge har potentiale til at leve op til kvalifikationskriterierenes overordnede intention, og at de derved begge bidrager positivt til dansk svømnings overordnede sportslige strategi, fortæller Lars Green Bach, sportschef i Dansk Svømmeunion.   

 

Genoptræningen kører som den skal

Den danske flysvømmer, Viktor B. Bromer, var så uheldig at få revet sit ledbånd over i den ene fod under en træningsserie på land i slutningen af februar, da han sammen med resten af det Nationale Træningscenter (NTC) var på træningslejr i Sydafrika. Karakteren af skaden har krævet mellem fire og seks ugers genoptræning, hvilket Viktor B. Bromer allerede er godt i gang med.

 

Det samme gør sig gældende for Pernille Blume. Hun fik som bekendt i begyndelsen af året foretaget en mindre operation, som forløb efter planen. Den danske svømmer har siden været godt i gang med sin genoptræning, der kun er blevet sat en smule tilbage af den brækket lillefinger.

 

– Jeg er ved rigtig godt mod, og jeg synes, at min genoptræning under hele forløbet har fungeret godt. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at jeg ikke kan stille op ved Danish Open, men så kan jeg til gengæld være der for mine holdkammerater og støtte dem, og det ser jeg frem til, fortæller Pernille Blume.

 

Ved ikke at stille op til Danish Open, får både Viktor B. Bromer og Pernille Blume således ekstra ro til at få bugt med deres skader, idet de er fritaget fra det høje stressniveau, som konkurrencerne ellers vil medføre. Det er både svømmernes daglige trænere, Team Danmarks læger og Dansk Svømmeunions sportslige ledelse, som har vurderet, at den ekstra ro vil være med til at sikre, at begge svømmer kan blive 100 procent klar til sommerens VM i Gwangju.

 

Hvad angår beliggenheden for Danish Open og DM Junior er det Dansk Svømmeunions håb, at der kommer en endelig udmelding i begyndelse af uge 13.

 

For yderligere henvendelser kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60 eller på e-mail: lgb@svoem.dk

 

Du kan se startlisterne til årets Danish Open her 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.